joi, 13 decembrie 2007

Publicitatea inselatoare la TV trimite Romania intr-un nou proces cu UE

Romania nu are probleme doar cu taxa auto si cu functionarea serviciului 112, ci si cu publicitatea inselatoare. Comisia Europeana a lansat, in luna august a acestui an, o procedura de incalcare a dreptului comunitar impotriva Romaniei, pentru ca autoritatile nu au armonizat la timp legislatia nationala. Alte 12 state europene sunt in aceeasi situatie. Oficialitatile responsabile sustin ca legea a fost adoptata de cele doua Camere ale Parlamentului, urmand, ca in perioada urmatoare, sa fie promulgata de catre Presedintie. Oficialii de la Bruxelles au precizat pentru HotNews.ro ca au fost informati ca legea urmeaza a fi adoptata, posibilitatea aplicarii de sanctiuni in aceasta privinta fiind extrem de redusa.

Un comunicat de presa dat miercuri de catre Comisia Europeana semnala faptul ca, "la 12 decembrie 2007, vor intra in vigoare in intreaga Uniune Europeana noi norme comunitare ample care vizeaza combaterea publicitatii inselatoare si a practicilor comerciale agresive, inclusiv interzicerea falselor oferte „gratuite” si a publicitatii bazate pe „puterea de hartuire” adresate copiilor prin intermediul internetului (indemnuri directe)".

Restrictiile sunt incluse intr-o lista neagra detaliata a metodelor interzise prin noua Directiva privind practicile comerciale neloiale (Directiva 2005/29/CE), care vizeaza in special 12 dintre practicile cele mai abuzive folosite pentru a induce in eroare consumatorii, de la publicitatea-capcana la sistemele piramidale, reportajele publicitare si afirmatiile false cu privire la proprietatile curative ale produselor. Statele membre erau obligate sa-si armonizeze legislatiile nationale in raport cu noile prevederi comunitare, pana la 12 iunie 2007. Pana miercuri, 12 decembrie 2007, noile norme trebuiau sa fie si aplicate. 14 tari au reusit, celelalte 13 state, insa, printre care si Romania, nu. Ca urmare, Comisia a lansat proceduri de infringement asupra acestor tari.

sursa

Bogdan Lobont a lansat "Lobby One"

Dupa ce "Razboinicul Luminii" a anuntat ca vrea sa-si faca loc in industria modei si sa scoata pe piata marca "Becali", portarul echipei nationale a Romaniei, Bogdan Lobont se pare ca i-a luat-o inainte. Fotbalistul a lansat, joi, la magazinul oficial al clubului Dinamo, o linie vestimentara care poarta numele "Lobby One". "Nu este vorba despre o afacere, este o pasiune a mea. Asa cum stiti, eu ii fac si pe altii sa poarte tricouri, sepci, fesuri la fel ca ale mele. Multa lume ma intreaba de unde le-am achizitionat, asa ca m-am gandit bine si am luat decizia de a scoate aceasta linie vestimentara", a declarat portarul roman. Lobont a tinut sa sublinieze ca nu trebuie perceput ca un creator de moda, ci doar ca un fotbalist pasionat de acest domeniu. "Nu sunt un creator de moda, sa nu se inteleaga gresit. Sunt doar un fotbalist care incearca sa-si faca cat mai bine meseria. Aceste produse le-am lansat la cererea fanilor", a spus Lobont, care a marturisit ca si o parte din colegii sai au comandat produsele vestimentare "Lobby One". In prezent, linia vestimentara "Lobby One" contine doar tricouri, sepci si fesuri.

sursa

"4 luni, 3 saptamani si 2 zile" - nominalizat la Globul de Aur


Filmul lui Cristian Mungiu, laureat cu Palme d'Or, "4 luni, 3 săptămâni şi 2 zile", a primit o nominalizare la premiile Globul de Aur, la categoria film străin. Premiile Asociaţiei Presei Străine de la Hollywood sunt considerate de ani buni ca principalul indicator pentru cei care vor lua Oscarurile.

La categoria "Cel mai bun film într-o limbă străină" au mai fost nominalizate "The Diving Bell and Butterfly" de Julian Schnabel, o coproducţie Franţa-SUA, "Vânătorii de zmeie", din SUA, pelicula lui Ang Lee "Lust, Caution" din Taiwan şi "Persepolis" din Franţa de Vincent Paronnaud şi Marjane Satrapi.

La categoria "Cel mai bun film - dramă" au fost nominalizate "American Gangster", "Atonement", "Eastern Promises", "The Great Debaters", "Michael Clayton", "No Country For Old Men" şi "There Will Be Blood". Laureaţii Globurilor de Aur vor fi anunţaţi pe 13 ianuarie în cadrul unei ceremonii în Beverly Hills

sursa

miercuri, 12 decembrie 2007

Din 2008 de scumpesc politele RCA

Majoritatea companiilor de asigurari au scumpit politele RCA (de asigurare obligatorie) pentru anul 2008. Ca sa mai indulceasca amarul scumpirilor, au anuntat insa ca soferii isi pot plati asigurarile in rate, respectiv patru pe an.

Scumpirea politelor RCA este motivata de Comisia de Supraveghere a Asigurarilor de introducerea in pret a Cartii Verzi si de daunele mari inregistrate din accidente in ultima perioada.

Firmele de asigurari au anuntat pentru autoturismele cu o capacitate a motorului intre 1.401 si 1.600 de centimetri cubi scumpiri intre 6% si 50 % pentru persoanele fizice si intre 7% si 69% pentru politele cumparate de persoane juridice.

Cea mai mare crestere este pentru masinile cu capacitate cilindrica intre 1.800 si 2.000 de centimetri cubi, de peste 70%. Doar cu 26% mai mult vor plati proprietarii automobilelor cu motoare de pana la 1.200 de centimetri cubi.

sursa

Senatorii doresc dublarea aclocatiei pentru copii

Senatorii din Comisia pentru munca, familie si protectie sociala au aprobat propunerea conservatorilor referitoare la dublarea alocatiei pentru copii.

Deputatul Lia Ardelean, vicepresedinte al Partidului Conservator, a pledat, luni, la comisia senatoriala in favoarea acestei propuneri legislative pentru modificarea Legii nr. 61/1993 privind alocatia de stat pentru copii, republicata.


Initiativa parlamentarului aradean prevede majorarea cuantumul alocatiei de stat pentru copii la 50 de lei, suma care se indexeaza in conditiile legii, ceea ce reprezinta 10 la suta din salariul minim brut pe economie incepand cu ianuarie 2008.

Scopul propunerii este de a majora alocatia acordata copiilor, care in prezent este de doar 25 de lei, astfel incat suma acordata sa reprezinte mai mult decat "o valoare simbolica".

sursa

luni, 10 decembrie 2007

Abramovici vrea Google-ul !


Miliardarii rusi Roman Abramovici si Oleg Deripaska sunt interesati de Google. Potrivit presei bulgare, cei doi intentioneza sa cumpere, cu 10 miliarde de dolari, motorul de cautare pe internet. Informatia n-a fost confirmata, dar nici infirmata de birourile de presa ale celor doi magnati. Compania Google a fost infiintata in 1998 de doi studenti ai Universitatii Stanford. Astazi, compania are aproape 16.000 de angajati si un profit anual de peste 3 miliarde de dolari.

sursa

Marius Moga este acuzat de plagiat...din nou!

Desi a declarat ca nu vrea sa se implice mai mult decat a facut-o in muzica, Maria Marinescu ar putea fi atrasa, fara voie, intr-un scandal de plagiat. "Big Brown Eyes", piesa castigatorului de la Megastar, Catalin Josan, are o "sora geamana" in Rusia.


Bianka
, solista rusoaica, are si ea un hit compus pe aceeasi linie melodica, dar pentru care sunt folosite alte instrumente si efecte sonore. Varianta romaneasca a fost compusa de Marius Moga drept cadou de lansare pentru castigatorul concursului moderat de Andreea Raicu.esi nu-i sta in fire, "Micul Mozart" a acceptat, dupa cum chiar el declara, si sugestiile lui Catalin Josan, beneficiarul piesei.


Moga da vina pe Catalin

"Eu am compus piesa, versurile si cand a venit randul refrenului, Catalin mi-a spus ca i-ar placea sa folosim un pasaj din folclorul rusesc, favoritul lui. Si am fost de acord", ne-a declarat Moga.

Lipsit de interes, Moga ne-a spus ca lucreaza la ceva si nu se poate intrerupe pentru asta. Fara sa cunoasca toate aceste aspecte, Maria Marinescu a acceptat provocarea de a-si pune vocea la bataie in acest proiect.

sursa