joi, 22 noiembrie 2007

Andreea Marin Banica strange bani pentru copii

Aflata in ultima luna de sarcina, Andreea Marin Banica organizeaza la data de 17 decembrie, la Bucuresti, un concert extraordinar de Craciun in scopuri caritabile, cu Ansamblul Instrumental Scaligero (muzicienii de la Scala din Milano), eveniment care va fi prezentat chiar de vedeta TVR 1. Donatiile care se vor strange in urma acestui demers vor fi directionate catre copiii ingrijiti la spitalul Fundeni, afectati de boli grave: leucemie, ciroza, insuficienta renala, sindrom nefrotic.

Mazare : Avem un preşedinte cu un tupeu ieşit din comun.

Primarul municipiului Constanţa, Radu Mazăre, a declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă, că preşedintele Traian Băsescu încalcă Constituţia şi a transformat Direcţia Naţională Anticorupţie în ceea ce comuniştii aveau în Securitate.

Radu Mazăre a spus că este anchetat de trei ani de către procurorii DNA, fără a fi luată o decizie, fie de neîncepere a urmăririi penale, fie de trimitere în judecată.

"Avem un preşedinte cu un tupeu ieşit din comun. Dacă este de notorietate faptul că în campania electorală susţine, participă la mitingurile PD încălcând Constituţia fără nici o problemă, iată că ieri a făcut nişte declaraţii prin care iar confirmă că încalcă Constituţia cu nonşalanţă. De unde ştie preşedintele Băsescu în ce stadiu se află dosarul meu de anchetă de la procuratură ? De unde ştie şi cine l-a informat dacă procurorii au dat neînceperea urmăririi penale sau au transmis dosarul în instanţă? Eu nu am făcut public acest lucru. Este cert că procurorii dobermani numiţi de Băsescu la DNA îl informează pe firul scurt despre stadiul anchetei", a declarat Mazăre.

El a spus că dosarul în care este cercetat pentru subevaluarea unor terenuri retrocedate a fost deschis de DNA în februarie 2005, iar în aprilie 2005 s-a prezentat prima oară la audieri. Primarul susţine că de atunci este anchetat fără ca procurorii să dea o soluţie de neîncepere a urmării penale sau de trimitere în judecată.

Primarul municipiului Constanţa este nemulţumit şi de faptul că expertiza în acest dosar a fost făcută de un angajat al DNA.

"În dosarul Flota în care este anchetat Băsescu, a fost trimis în judecată în baza unei expertize. Ulterior DNA, adică oamenii lui Băsescu, au comandat o altă expertiză prin care l-au scos curat. Eu nu discut conţinutul expertizei. Vă spun doar că acest preşedinte tupeist a avut parte de două expertize, iar mie, timp de trei ani de zile, DNA îmi refuză realizarea unei expertize. Sunt acuzat în baza unui raport întocmit de un specialist al DNA, şi nu de un expert, aşa cum am cerut în dosar. Preşedintele nostru iubit şi tupeist şi-a făcut din DNA ceea ce comuniştii aveau din Securitate", a spus primarul.

Radu Mazăre susţine că, în aceste condiţii, a comandat o expertiză extra-judiciară unei comisii de specialitate, iar rezultatul acesteia îi este favorabil.

"După ce face praf raportul angajatului DNA, concluzia este următoarea: comisia de evaluare consideră că nu există prejudiciu rezultat din evaluarea terenurilor de către SC Cadastru Consulting, firma luată de Primărie la licitaţie, iar rezultatele obţinute în evaluare de specialiştii DNA sunt eronate, cu tendinţă de majorare, în unele cazuri excesivă a valorii terenurilor. Această expertiză o voi depune mâine procurorului DNA cu solicitarea, încă o dată, de a comanda şi dumnealui o expertiză pentru că aşa este normal", a explicat Radu Mazăre.

El mai susţine că ştie şi motivul pentru care acest dosar nu a avut încă nicio finalitate: "Procurorii nu au suficiente elemente să trimită dosarul în judecată pentru că nu au nici o declaraţie împotriva mea. Şi pentru că le este frică să dea neînceperea urmăririi penale".

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, marţi, că, dacă ar fi promulgat modificările Cpp, ar fi ieşit de sub urmărire penală persoane precum Dinu Patriciu, Ovidiu Tender, Radu Mazăre, Adrian Năstase, Codruţ Şereş, Decebal Traian Remeş, Paul Păcuraru, Zsolt Nagy, Tudor Chiuariu şi Şerban Mihăilescu.


sursa

Oprescu: Dacă medicii vor fi găsiţi vinovaţi în cazul Sebastian, vor plăti cu vârf şi îndesat

Medicul Sorin Oprescu, preşedintele Colegiului Medicilor Bucureşti, a declarat, joi, agenţiei MEDIAFAX, că ancheta în cazul Sebastian este în derulare, iar dacă medicii vor fi găsiţi vinovaţi, atunci vor plăti, întrucât nimeni nu va fi iertat.

"Vreau să o asigur pe Alina Lungu, mama micuţului Sebastian, că nu vom ierta pe nimeni. Dacă medicii implicaţi în cazul Sebastian vor fi găsiţi vinovaţi, atunci ei vor plăti cu vârf şi îndesat'', a mai spus Oprescu.

În opinia preşedintelui Colegiului Medicilor Bucureşti, incidentul de la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti vizează cu "certitudine un defect de organizare şi de comunicare. O asigur pe mama micuţului că fiecare medic care a greşit va plăti. Nu iertăm şi nu am iertat cu nimeni. Dacă se fac vinovaţi, vor plăti cu vârf şi îndesat. Nu ştiu dacă aduce alinare. Regret că li se întâmplă colegilor mei din Univeristar. Dar cred că acolo este un defect de organizare. Frica mea, cât am condus spitalul 12 ani, a fost neonatologia şi secţia de naşteri'', a mai spus Oprescu.

În opinia preşedintelui CMB, sunt "solidari în răspundere, pe lână cei implicaţi direct în cazul micuţului Sebastian, profesorul, şeful clincii, medicii care trebuia să-şi facă treaba, dar şi structura organizatorică şi cea de la vârful spitalului".

Soţii Lungu acuză personalul unităţii medicale bucureştene că fiul lor, Sebastian, acum în vârstă de trei luni, nu vede, nu aude şi nu poate fi alimentat decât printr-un furtun, pentru că, în momentul naşterii s-a asfixiat cu cordonul ombilical, înfăşurat în jurul gâtului, lipsa aerului afectând creierul micuţului. Cuplul spune că această tragedie s-a produs pentru că tânăra a rămas nesupravegheată de către medicii şi asistentele care erau de gardă.

Managerul spitalului, Gheorghe Iana, a declarat la rândul lui că ancheta internă este în derulare, iar până atunci singura măsură care a putut fi luată a fost suspendarea din gărzi a medicilor implicaţi în acest caz, respectiv şeful gărzii, medicul de gardă şi cel neonatolog.

De asemenea, Cătălin Cârstoiu, director medical, a declarat că prima sesizare în legătură cu acest caz a fost primită la spital în 21 septembrie şi a venit din partea tatălui copilului. Acesta acuza echipa de gardă că nu a avut grijă de soţia sa în timpul naşterii şi din acest motiv copilul care a venit pe lume are grave probleme de sănătate. Potrivit directorului medical, în 24 septembrie a anunţat echipele responsabile de acest caz de declanşarea unei anchete şi le-a cerut tuturor note informative cu privire la incidentul semnalat de tatăl copilului. O lună mai târziu, respectiv 23 octombrie, a fost sesizat Colegiul Medicilor Bucureşti, iar organizaţia a răspuns în 6 noiembrie, confirmând că a primit respectiva sesizare.

Ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu, a anunţat miercuri, într-o conferinţă de presă, că a hotărât să cheme familia copilului despre care s-a spus că a suferit probleme de auz, vedere şi glutiţie din cauza neglijenţei unor cadre medicale de la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti pentru a-i informa în legătură cu decizia sa de a aloca 50.000 euro pentru tratamentul în străinătate al micuţului.


sursa

Film MISA realizat în biserici constănţene

Scene fierbinţi s-au desfăşurat în două biserici din România. Un film pentru adulţi realizat în lăcaşuri de cult din Constanţa circulă pe site-uri din Danemarca şi pe pagina Mişcării de Integrare în Absolut de la Copenhaga.

Jurnaliştii de la Gardianul au descoperit că protagonista filmului este o româncă adeptă MISA. Secretele Seducţiei a fost produs în 2001. Potrivit Gardianul, unele secvenţe ale filmului au fost filmate la Catedrala Catolică şi la Capela Militară din Constanţa. Pentru a demonstra că scenele au fost filmate în biserici din Constanţa, jurnaliştii au realizat mai multe fotografii în cele două lăcaşuri de cult.

În mai multe scene, protagonista - care apare îmbrăcată sumar - se mângâie şi visează la alesul său. Femeia este filmată apoi pe plajă unde se întâlneşte cu un tânăr cu care are o aventură.

Preoţii care au slujit în anul 2001, anul în care filmul a fost făcut, în biserica din Constanţa, spun însă că filmarea nu putea să fie realizată decât după ora 19.00, ora de închidere a bisericii şi că ei nu şi-au dat niciodată acordul pentru o astfel de filmare. Vicarul episcopal din Dobrogea, monseniorul Ştefan Ghenţa susţine că nu ştia de existenţa acestui film şi crede că imaginile sunt create pe calculator.

Replica reprezentanţilor MISA vine printr-un comunicat de presă postat pe site-ul organizaţiei. Acesta neagă legătura dintre film şi MISA, precizând că organizaţia se ocupă numai cu lecţiile de yoga şi nicidecum producţia de filme, de orice fel.

Organizaţia susţine că este vorba despre o încercare de influenţare a opiniei publice şi a magistraţilor înaintea procesului judecat de Tribunalul Bucureşti. Acum trei ani însă, la descinderile jandarmeriei în zeci de case din Bucureşti şi din mai multe oraşe din ţară - clădiri care aparţineau MISA, aşa-numitele ashram-uri - au fost confiscate tone de casete, cărţi, reviste pornografice şi accesorii care se vând în sex-shop-uri.

sursa

luni, 19 noiembrie 2007

Orasele romanesti nu prezinta atractie turistica


Niciun oras din Romania nu a reusit sa se claseze in topul 150 al destinatiilor turistice cele mai apreciate din lume, realizat de compania de cercetare a pietei Euromonitor International.
Operatorii autohtoni din turism considera ca este posibil ca Bucurestiul sa se transforme intr-un punct de atractie turistica la nivel mondial, insa in urmatorii patru-cinci ani. Aceasta daca se vor rezolva unele probleme mai vechi precum renovarea centrului istoric, organizarea de trasee si puncte de informare turistica.

In timp ce orase precum Moscova, Budapesta sau Varsovia se situeaza intre primele 50 de orase turistice ale lumii, Bucurestiul lipseste din topul celor mai vizitate orase la nivel mondial.

La realizarea ierarhiei oraselor cele mai active din punct de vedere turistic, analistii companiei de cercetare Euromonitor au luat in calcul numarul de intrari ale turistilor straini. Potrivit cercetarii, Budapesta sau Varsovia au ocupat pozitiile 29, respectiv 36 din totalul de 150 de orase incluse in top, in timp ce Bucurestiul lipseste cu desavarsire din ierarhie.

Operatorii autohtoni din turism considera ca sunt multe si vechi conditiile care ar trebui indeplinite pentru ca Bucurestiul sa intre macar in top 150 al destinatiilor, vestea buna fiind ca acestea nu sunt si de nerezolvat. Chiar si asa, dupa cum apreciaza Nicolae Demetriade, presedintele Happy Tour, cea mai mare agentie de turism locala, Bucurestiul nu poate aspira decat la o pozitie codasa in acest clasament la care acum doar viseaza.

"Probabil ca vom accede, dar undeva la coada listei", a declarat pentru "Adevarul" seful Hapyy Tour, care spune ca pentru aceasta trebuie finalizate lucrarile la centrul vechi al Bucurestiului, realizate trasee si puncte de informare turistice.

Pentru ca nu de obiective turistice ducem lipsa, ci de punerea lor in valoare. "Americanii au cate o piatra de aratat si lumea sta la coada sa o vada. Noi avem atatea lucruri de care s-ar putea vorbi la modul real, dar trecem nepasatori pe langa ele. E trist ca nici la ora actuala nu avem un tur al Capitalei", puncteaza Demetriade.

Turismul de afaceri, principala sansa

"Lipsa unui centru istoric este una dintre marile dezamagiri pe care le intalneste un turist strain in Romania", declara la randul sau Razvan Teodorescu, directorul comercial al Atlantic Tour, agentie specializata pe incoming. Pentru acesta insa, tarifele reprezinta cel mai mare dezavantaj competitiv al ofertei autohtone pe piata de profil.

"In primul rand, Romania este o destinatie extrem de scumpa pentru ceea ce ofera. Turisti straini avem, dar nu atati de multi pe cat am putea", declara Teodorescu. Acesta explica faptul ca pe plan international s-a creat "impresia ca Romania este o destinatie ieftina, astfel incat potentialii turisti sunt din start dezamagiti si trec la o alta oferta, cu atat mai mult cu cat Romania nu este o destinatie «pe buzele tuturor»".

sursa

Adrian Mutu si Consuelo viziteaza cluburile din Floreasca


Inainte de a viziona partida la Pitesti, la parintii fotbalistului, Mutu, insotit de frumoasa lui sotie, a ales sa se distreze in clubul Gaia, din cartierul Floreasca.

Frumoasa dominicanca si-a etalat mandra burtica. Nu mica le-a fost mirarea celor prezenti, vineri, intr-un club din centrul Bucurestiului, cand, putin dupa miezul noptii, si-au facut aparitia Adrian Mutu si sotia lui, alaturi de cativa prieteni.

Insarcinata in luna a patra, cu cel de-al doilea copil al cuplului, Consuelo a baut numai apa plata, iar din cand in cand s-a ridicat sa danseze, spre deliciul curiosilor care se perindau pe langa masa “vedetelor”.

Tot timpul, ea a fost “supravegheata” de viitorul tatic, care nu s-a sfiit nici un moment sa-si arate dragostea pentru sotie, dar si pentru viitorul lor copil, cu mangaieri tandre pe burtica mamicii. Adrian si Consuelo au parasit clubul in jurul orei 3.30.

sursa

sâmbătă, 17 noiembrie 2007

Cristina Cioran a filmat cu Directia 5


Prezentatoarea matinalului de la Antena 1, Cristina Cioran, a acceptat sa apara in cel mai nou videoclip al trupei Directia 5, cu toate ca invitatia i-a fost facuta cam din pripa. Colega blonda a lui Dan Capatos a filmat, joi seara, mai multe scene pentru Marian Ionescu si compania, iar dupa ce si-a indeplinit misiunea, s-a prezentat direct la petrecerea Kiss FM.

sursa

Echinacea te scapa de raceala


Echinacea este o planta cu numeroase utilizari in medicina, fiind folosita, in special, in tratamentul artritelor, al racelilor, al gripei, al colicilor, al infectiilor, al ranilor deschise si, nu in ultimul rand, al muscaturilor de sarpe. Echinacea are calitati antibiotice, antivirale si antiinflamatorii, fiind ideala in acest sezon, in care amenintarea gripei planeaza oricand asupra noastra.

Aceasta planta este folosita intens pentru tratarea infectiilor respiratorii si de tract urinar. Intern, echinacea sporeste rezistenta la boli a organismului, inclusiv la raceala obisnuita si senzatia de durere in gat. Extern, cremele cu echinacea vindeca rapid ranile de la suprafata epidermei. De asemenea, aceasta planta este folosita pentru tratarea candidozei (infectie vaginala cu Candida Albicans), artritei, reumatismului si cancerului, insa eficienta sa pe aceste planuri nu a fost demonstrata stiintific.

Cat de eficienta este echinacea?

Efectele benefice ale acestei plante in tratarea infectiilor poate rezulta din stimularea sistemului imunitar - administrarea de echinacea duce la cresterea numarului de celule imune din sange, ajutand astfel la o combatere rapida a racelilor si a afectiunilor conexe.

Echinacea sporeste abilitatea celulelor de a distruge bacteriile, de a inhiba virusurile si de a activa alte raspunsuri si reactii de imunizare a organismului.

Deoarece are proprietati antiinflamatorii, este folosita in creme si unguente, pentru tratarea ranilor greu vindecabile. Desi are capacitati de tratare a unei varietati de boli si afectiuni, sunt necesare mai multe studii referitoare la eficienta si siguranta folosirii acestei plante in medicina.

Care sunt efectele secundare de care trebuie sa ma tem?

Nu au fost raportate efecte secundare semnificative, insa este posibila aparitia unei reactii alergice, in special la persoanele alergice la plantele care fac parte din familia florii-soarelui, a musetelului si a margaretei.

Pentru pacientii care sufera de tuberculoza, leucoza, boli de colagen, scleroza multipla, artrita reumatoida sau lupus eritomatos, nu este indicata administrarea de echinacea.

De asemenea, femeile insarcinate si pacientii cu diabet au interdictie in utilizarea de echinacea, deoarece poate declansa reactii negative.

Care sunt formele si dozele recomandate?

Echinacea este disponibila pe piata sub forma de capsule, tablete, tinctura, ceai sau sub forma lichida. De asemenea, in orice plafar vei putea cumpara echinacea sub forma de planta cruda (granule sau pudra) sau ca extract - pe baza de alcool, pe baza de glicerina sau pe baza de apa (tincturi).

Speciile de echinacea cel mai des folosite sunt purpurea, angustifolia si pallida. Aceste specii difera ca nuanta, ca inaltime, precum si in ceea ce priveste compozitia chimica - in orice specie de echinacea, exista sapte componente chimice cunoscute.

Eficienta plantei difera de forma in care aceasta este administrata. Conform studiilor, capsulele de echinacea sunt cel mai putin eficiente. Ceaiul nu este recomandat, deoarece nu toti compusii activi continuti de aceasta planta se pot dizolva in apa. In schimb, extractul lichid si tincturile sunt extrem de folositoare in prevenirea si tratarea racelii obisnuite si a durerii in gat.

Dozajul depinde de potenta plantei folosite, iar capsulele si tabletele pot difera ca gramaj si dozaj.

Cum pot preveni raceala?

Echinacea are cea mai mare eficienta daca este folosita de la primele simptome ale racelii sau gripei: durere in gat, senzatie de amorteala a intregului corp si dureri musculare, stranuturi etc. Insa nu esti complet lipsita de sansa daca ai "ratat" aceste prime simptome si raceala este deja instalata - consumul de echinacea va scurta durata bolii chiar daca incepi tratamentul dupa ce ai racit.

Ce durata trebuie sa aiba tratamentul cu echinacea?

Opinia expertilor asupra acestui subiect variaza foarte mult. Unii considera ca o cura de echinacea de 3 pana la 5 zile este suficienta. Daca simptomele persista sau raceala recidiveaza, este necesara continuarea tratamentului cu inca 3-5 zile.

Insa alti specialisti recomanda un tratament de 14 zile. Sfatul nostru este sa incerci o cura de mai multe sau mai putine zile, pentru a vedea ce tratament ti se potriveste.

sursa

Mercedes de aur la Luxury Show


TENTANTA. In ciuda pretului de circa 300.000 de euro, aceasta limuzina nu va mai parasi Romania Staif. Miliardarii romani au parte de o noua provocare: la targul Luxury Show din decembrie se va expune la vanzare cel mai scump Mercedes din lume Pe langa alte masini ultimul racnet gen Ferrari, Maybach, Hummer (o limuzina de 22 de locuri!!), Porsche, Cadillac etc., la editia din acest an a targului pentru miliardari va fi prezentata, si vanduta mai mult ca sigur, cea mai scumpa limuzina Mercedes din lume, care contine piese din aur pur. Este vorba de modelul Mercedes Benz CL FAB DESIGN, supranumit "Mercedesul de aur", care costa aproape 300.000 de euro, ceea ce il califica drept cea mai scumpa masina Mercedes in clasa speciala. Ce il face atat de pretios, intre altele? Interiorul deosebit de luxos, care include piele de crocodil si insertii cu aur pur, de unde si porecla, cei 650 de cai putere si cei 320 km/h atinsi in doar 4,2 secunde, motiv pentru care masina are patru tevi de esapament. Surse apropiate organziatorilor showului ne-au dezvaluit, ieri, ca doi miliardari romani, unul celebru, altul mai discret, s-au interesat deja de respectivul autoturism, avantajul achizitionarii sale de la targ fiind acela ca nu va mai fi nevoie sa se astepte luni intregi, precum in cazul unei comenzi obisnuite. (B.I.)

sursa

vineri, 16 noiembrie 2007

Andreea Raicu s-a facut profa de engleza


Vrand sa dea o mana de ajutor unor copii sarmani, care nu au avut parte de educatie in familie, Andreea Raicu s-a oferit voluntar ca profesoara de engleza la un centru educational din Bucuresti. “Eu sunt membru onorific in Organizatia Salvati Copiii si mi-am dorit tare mult sa-i ajut cumva pe acesti copii. Ei mi-au propus aceasta varianta de voluntariat si mi s-a parut cea mai potrivita. Este vorba despre elevi care nu s-au integrat la timp in invatamant, asa ca trebuie sa-i iau cu rabdare, pentru ca nu prea reusesc sa se concentreze”, ne-a spus Andreea. Prezentatoarea de la Prima TV ne-a mai declarat ca preda engleza o ora pe saptamana si este de parere ca toti copiii vor invata mai usor aceasta limba acum, cat sunt mici: “Si eu am vorbit engleza de cand eram copil. Mama a vorbit mereu cu mine in engleza, astfel am deprins mai repede aceasta limba”. Andreea a studiat apoi la Facultatea de Limbi Straine.

sursa

Criza demografica in Romania


BUCUREŞTI - Românii vor fi din ce în ce mai puţini, tinerii vor emigra în continuare, iar cei care vor rămâne în ţară vor fi mai ales cei apropiaţi vârstei a doua, sunt de părere demografii.
Această îmbătrânire a populaţiei se va simţi cel mai tare în economie, iar declinul, spun specialiştii, ar atinge apogeul în 2025. România ar putea evita o criză demografică doar dacă guvernanţii vor lua măsuri de stimulare financiară a familiilor, pentru a le determina să aibă mai mulţi copii.

La ora actuală, populaţia în vârstă de muncă în România este de 14 milioane. În 2050, dacă nu intervine o redresare a natalităţii, populaţia în vârstă de muncă va fi de doar 9 milioane, avertizează profesorul Vasile Gheţău, de la Centrul de Studii Demografice – Academia Română.

În România sunt aproape 30 de pensionari la 100 de tineri, iar dacă lucrurile nu se schimbă, numărul pensionarilor se va dubla. România nu este singura ţară care are şi va avea probleme de îmbătrânire a populaţiei. Acelaşi fenomen are loc şi în Germania, Austria, Grecia sau Portugalia. Diferenţa este că toate aceste ţări iau măsuri socio-economice. Bulgaria tratează această problemă ca pe una de securitate naţională.

La noi, în ultimii trei ani, numărul nou-născuţilor a crescut. Lucru pe care guvernanţii nu l-au luat în seamă şi am ajuns anul acesta să trecem printr-o criză a grădiniţelor fără precedent. Natalitatea în creştere este, însă, departe de a compensa valul masiv de emigraţie.

Există, însă, şi aspecte pozitive. Emigraţia a scăzut rata şomajului în România, iar tehnologiile moderne în medicină au prelungit speranţa de viaţă. În medie, femeile trăiesc 76 de ani, iar bărbaţii 65.

Parlamentul European este şi el preocupat. Se estimează că Produsul Intern Brut al Uniunii va fi în continuă descreştere. Uniunea Europeană a decis să finanţeze programe de formare profesională. România ar putea să profite din plin de ele pentru a-i pregăti pe cei care sunt la vârsta la care cu greu îşi mai găsesc un loc de muncă.

sursa

Gaze de lux de la 1 ianuarie


BUCUREŞTI - Preţul gazelor va creşte de la 1 ianuarie, anunţă Autoritatea pentru Reglementare în Domeniul Energiei.
Potrivit ANRE, până la acestă oră nu s-a decis cu cât se vor scumpi gazele, însă procentul de majorare va fi stabilit până pe data de 1 decembrie. Pe de altă parte, ministrul Economiei, Varujan Vosganian, a anunţat că preţul energiei electrice va rămâne neschimbat.

sursa

Se negociaza eliberarea lui Miron Cozma


Comisia de eliberare condiţionată din Penitenciarul Rahova va analiza astazi eliberarea condiţionată a lui Miron Cozma cu toate că el mai are de executat numai două săptămâni şi două zile din pedeapsa de 10 ani la care a fost condamnat pentru fapte din timpul mineriadelor, potrivit NewsIn.

Cererea de eliberare condiţionată a intrat automat pe lista comisiei, după ce, în urmă cu şase luni, Tribunalul Bucureşti i-a respins lui Miron Cozma o solicitare în acest sens.


Surse judiciare au declarat astazi pentru NewsIn că, pentru Miron Cozma, ar fi covenabil să aştepte data de 2 decembrie când va ieşi din închisoare după executarea întregii pedepse pentru că ar evita să fie suspus controlului judiciar aşa cum prevede procedura în cazul eliberăriolor condiţionate.


La începutul anului, Judecãtoria Sectorului 5 Bucureşti a hotărât eliberarea condiţionată a fostului lider din Valea Jiului, la propunerea comisiei speciale a Penitenciarului Rahova.


Membrii comisiei au susţinut atunci că Miron Cozma a dat dovadă de îndreptare a comportamentului său antisocial. Odată ajuns dosarul la Tribunalul Bucureşti cu recursul procurorilor, judecătorii au decis ca acesta să îşi ispăşească pedeapsa până la sfârşit.


sursa

Elena Udrea crede ca referendumul va fi biocotat


Secretarul executiv al PD, Elena Udrea, a anunţat, aseara, într-o întâlnire cu organizaţia de studenţi a PD, că democraţii vor da în judecată conducerea televiziunii şi radioului publice pentru faptul că nu au reflectat dezbateri pe tema referendumului privind votul uninominal, potrivit NewsIn.

Udrea a făcut anuţul în contextul în care studenţii democraţi i-au adresat mai multe întrebări privind votul uninominal, însă nu a dat alte detalii.


Potrivit acesteia, campania pentru alegerile europarlamentare nu ridică probleme deosebite pentru democraţi, întrucât se anticipează ca PD să câştige detaşat scrutinul. Ceea ce, a mai apreciat Udrea, nu se poate spune şi despre referendum, dat fiind că probabil prezenţa alegătorilor la urne nu va fi suficientă pentru validarea referendumului.


"Oamenii nu ştiu că sunt chemaţi să voteze pentru schimbarea sistemului de vot în România", a spus Elena Udrea, iar Parlamentul a refuzat Partidului Democrat dreptul să informeze cetăţenii corect, referindu-se la tergiversarea acordării timpilor de antenă la televiziunea şi radioul public partidelor parlamentare de către comisia parlamentară constituită în acest sens. "Din păcate, există un boicot în mass-media, iar comisia pentru repartizarea timpilor de antenă a decis să ne acorde doar 15 minute pe Televiziunea publică şi 15 minute pe Radioul public pentru ca să informăm cetăţenii", a acuzat secretarul general PD. "Dacă toată lumea vrea votul uninominal, cui îi este frică să facă informarea cetăţenilor? Răspunsul e simplu: coaliţiei celor 322 şi Guvernului", a mai comentat Elena Udrea.


Ea a mai spus că, personal, obiectivul său politic este "să treacă testul votului uninominal".


La evenimentul intitulat "Ceai cu aromă democrată" a fost prezentă şi fiica cea mică a şefului statului, Elena Băsescu.


Traian Băsescu a acuzat, începând cu declanşarea campaniei pentru referendum, faptul că posturile publice de radio şi televiziune nu i-au permis să îi informeze pe cetăţeni despre importanţa plebiscitului.

sursa

luni, 12 noiembrie 2007

Politia Rutiera - pe primul loc la CORUPTIE!


Politia Rutiera este perceputa de romani drept una din structurile cu un nivel ridicat al coruptiei din cadrul Ministerului Internelor si Reformei Administrative (MIRA), urmata de Politia de Frontiera si de Inspectoratul de Politie, releva un sondaj INSOMAR, publicat de agentia NewsIn. Cei care apreciaza ca „ridicat“ nivelul coruptiei in Politia Rutiera sint oameni din mediul urban, cu virste de pina la 50 de ani si nivel ridicat de educatie. In plus, exista o diferenta semnificativa intre respondentii din Bucuresti si cei din restul tarii. Astfel, 84% dintre cei din Bucuresti percep un nivel ridicat al coruptiei in Politia Rutiera, in conditiile in care media pe intreaga tara este de 64%.
Totodata, potrivit sondajului, institutiile din cadrul MIRA percepute ca avind nivel scazut de coruptie sint Serviciul de Evidenta a Persoanelor si Jandarmeria. Un caz aparte il constituie cel al Directiei Generale Anticoruptie (DGA), institutie care are drept scop prevenirea si combaterea coruptiei in cadrul MIRA. In cazul DGA, 41% dintre respondenti considera ca exista un nivel ridicat de coruptie, releva sondajul.
De asemenea, o treime dintre subiecti au afirmat ca au cunostinta de fapte de coruptie savirsite de angajati ai MIRA, in timp ce 41% dintre ei au declarat ca au oferit „mici atentii“ unor angajati ai institutiilor de stat. Potrivit sondajului, 22,4% din populatie stie de existenta unui numar de telefon/telverde la care pot fi sesizate fapte de coruptie din cadrul MIRA. Studiul a fost realizat de INSOMAR la cererea Asociatiei pentru Implementarea Democratiei, in cadrul programului Centrul National pentru Integritate. Studiul a fost efectuat in perioada 10-17 octombrie 2007, prin metoda sondajului de opinie pe baza de chestionar administrat la domiciliul persoanelor intervievate. Volumul esantionului a fost de 1.226 de persoane, fiind reprezentativ pentru populatia Romaniei cu virsta de peste 18 ani.
Temele abordate in sondaj au fost: cresterea coruptiei dupa aderarea la UE, perceptia asupra coruptiei in institutiile din cadrul MIRA, notorietatea, eficienta, influenta politica a institutiilor din administratia publica locala si centrala fata de lupta impotriva coruptiei si cunoasterea competentelor si activitatii acestora.

sursa

Profesorii sunt iar in Greva

Cadrele dicatice afiliate la Federatia Educatiei Nationale declanseaza, de luni, conflictul de munca, ce ar putea culmina cu greva generala. In cursul zilei de luni, cadrele didactice vor fi in greva de avertisment timp de cateva ore, dar spun ca se poate ajunge la declansarea grevei generale la nivel national in cazul in care nu vor reusi sa ajunga la un acord cu ministerul, anunta Antena 3.

Motivele invocate de reprezentantii Federatiei Educatiei Nationale sunt faptul ca, spun ei, Ministerul Educatiei amana inregistrarea Contractului Colectiv de Munca, dar si nerespectarea acordului privind elaborarea unei legi a salarizarii care sa elimine discrepantele dintre categoriile de bugetari.

Sindicalistii mai cer Guvernului si asigurarea fondurilor necesare pentru ca majorarea suplimentara de 10%, acordata de la 1 octombrie pentru personalul didactic cu gradul I, sa fie aplicata pentru intregul personal didactic.

O alta revendicare era acordarea salariului minim garantat prevazut in contractul colectiv de munca la nivel national de 880 de lei pentru personalul cu studii superioare din invatamant, insa aceasta a fost solutionata in urma cu o saptamana, printr-o decizie a instantei.

sursa

duminică, 11 noiembrie 2007

Fetita romanca s-a aruncat pe geamul scolii



O fetita de 12 de ani, originara din Romania, s-a aruncat pe geamul scolii unde invata. Din fericire, ea a scapat cu viata, avand rani usoare - o fractura de umar si a unei coaste, deoarece a cazut pe un spatiu verde care a atenuat impactul.

Copilul a fost transportat de urgenta la spital cu un elicopter.

Politia italiana a anuntat ca nu este vorba de un act xenofob, ci de o tentativa de sinucidere. Fetita nu ar fi dorit sa mearga la scoala sambata, zi in care copiii italieni invata ca in orice alta zi a saptamanii.

Fata a lasat un bilet pe banca unde explica motivele gestului sau. Procuratura investigheaza acest caz.

sursa

Obezitatea copiilor - o mare problema si in Uniunea Europeana


Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS) atentioneaza asupra cresterii ingrijoratoare a obezitatii in Uniunea Europeana. Conform unui studiu realizat de specialistii OMS, citat de Radio Romania Actualitati si preluat de Rador, in prezent exista 3 milioane de elevi obezi in Europa si anual circa 85.000 de copii devin obezi.

Obezitatea infantila, spun medicii, se afla la originea bolilor manifestate la maturitate, precum diabetul de tip II. In timp ce jumatate din populatia adulta a Uniunii Europene este obeza, un sfert dintre elevi sunt supraponderali si este foarte probabil sa devina mai tarziu obezi, cauzele principale fiind stilul de viata sedentar si consumul alimentelor de tip fast-food.

Anumite masuri au fost deja adoptate in UE, noteaza Rador, printre ele numarandu-se interzicerea publicitatii pentru bauturile zaharate destinate copiilor, reformularea retetelor in vederea diminuarii sarii, zaharului si grasimilor, precum si promovarea activitatilor sportive in scoli.

Totodata, Comisia Europeana finanteaza numeroase proiecte, iar in plan legislativ prioritatea este de a asigura etichetarea clara si informativa a alimentelor cu specificatii privind continutul in grasime si zahar.

Avertismentul OMS este clar: costul uman este inacceptabil. Obezitatea provoaca o serie de boli cronice, diabet, anumite tipuri de cancer si afectiuni cardiace, iar in cazul copiilor tendinta mareste riscul imbolnavirilor si reduce speranta de viata.

sursa

ATENTIE -Jucarii chinezesti periculoase


China a decis să nu mai exporte un anumit tip de jucării din cauza pericolului pe care îl reprezintă pentru copii.

Administraţia chineză pentru controlul calităţii a luat această măsură după ce doi copii din Toronto, Canada, au intrat în comă pentru că ce au înghiţit perle colorate din jocurile Aqua Dot şi Bindeez fabricate în China.

În plus, companiile care fabrică jucăriile vor fi verificate de inspectori. Statele Unite au interzis miercuri comercializarea a peste 4 milioane de jucării după incidentul din Canada.

În plus, alte 400 de mii de maşinuţe au fost retrase săptămâna trecută, deoarece vopseaua folosită avea un conţinut ridicat de plumb. China produce 60 la sută din totalul jucăriilor vândute anual în lume.

sursa

4,5 milioane de euro la Loto 6 din 49


Loteria Română pune în joc astăzi câştiguri în valoare de peste 4,5 milioane de euro la categoria I. Reportul la această categorie de la Loto 6 din 49 este de 14,4 milioane de lei.

Cel mai mare premiu din istoria Loterie Române, în valoare de peste 10 milioane de euro, a fost câştigat în urmă cu 10 săptămâni. Potrivit datelor furnizate de Loteria Română, anul acesta premiul la categoria I la Loto 6 din 49 a fost câştigat de 5 ori.

Cei care nu şi-au cumpărat încă un bilet pentru extragerea din această seară, o pot face până după-amiază, la ora 14.

sursa

sâmbătă, 10 noiembrie 2007

Trebuie sa ne pune intrebari - 52% din populatia Romaniei nu citeste carti


Free News ::  ::  :: Stire :: 52% din populatia Romaniei nu citeste carti niciodata

Aproape 90% dintre romani nu merg deloc la cinematograf, opera, opereta sau teatru, in timp ce 52% din populatia Romaniei nu citeste carti niciodata, potrivit studiului "Influenta media asupra comportamentului electoral", realizat de Centrul de Sociologie Urbana si Regionala (CURS).
Studiul arata ca 52% dintre repondenti au declarat ca nu citesc niciodata carti si ca 87% dintre cei intervievati nu merg deloc la cinematograf, in timp ce 8-9% merg o data-de doua ori pe an.

De asemenea, 89% din populatie nu merge deloc la opera, opereta sau concerte, 86% nu merge la teatru, iar 74% nu viziteaza muzee sau expozitii. Romanii nu merg nici la discoteca, in schimb, o parte din populatie (12-14%) asculta muzica acasa. In schimb, romanii sunt credinciosi. Astfel, peste 90% dintre repondenti, in varsta de peste 18 ani, au declarat ca merg la biserica.

sursa

Expulzările românilor din Italia ridică pentru UE problema gestionării imigraţiei Trimite pe Yahoo Messenger :: FreeNews :: Stire :: Expulzările rom


Free News ::  ::  :: Stire :: Expulzările românilor din Italia ridică pentru UE problema gestionării imigraţiei

Scandalul expulzărilor din Italia a cetăţenilor români reprezintă o mare provocare pentru Uniunea Europene: gestionarea imigraţiei. Presa internaţională trece în revistă soluţiile Guvernului italian şi propunerile opoziţiei cu privire la delincvenţii comunitari, relateaza Realitatea TV. Acestea ar putea influenţa, pe viitor, în mod decisiv politica celor 27 state membre.
Criza dintre Italia şi România şi decizia guvernului de la Roma de a expulza cetăţenii români au arătat, încă o dată, că gestionarea imigraţiei este viitoarea provocare pentru Uniunea Europeană, a transmis vineri Radio Olanda.

Italia renunţă la expulzarea în masă a cetăţenilor români, anunţă ziarul german Taz. Cotidianul berlinez de stânga relevă că Roma se rezumă să-i repatrieze pe recidiviştii cu delicte grave la activ.

Mailat este prezent şi în comentariile jurnaliştilor de la Los Angeles Times: "Un val de cime violente comise în general de imigranţii din Italia au determinat guvernul de la Roma să treacă la deportări. În opinia activiştilor drepturilor omului, aceste acţiuni sunt fără precedent în istoria Uniunii Europene. Scânteia care a declanşat aceste măsuri din partea autorităţilor italiene o reprezintă uciderea cu brutalitate a soţiei unui înalt ofiţer al marinei italiene", subliniază publicaţia americană.

Il Giornale vorbeşte despre amendamentele pe care le propune Gianfranco Fini, liderul Alianţei Naţionale, la decretul privind expulzările din Italia. Acesta cere ca o persoană care comite infracţiuni în oricare din ţările Uniunii Europene să nu mai aibă libertatea de a circula în toată Europa, ci să fie obligat să se întoarcă în ţara de origine.

sursa

Suntem Impotriva Discriminarii

In Bucuresti s-a organizat un mars impotriva discriminarii

Mai multe ONG-uri au organizat, sambata, un mars impotriva tuturor formelor de discriminare. Traseul protestatarilor: Piata Constitutiei pe traseul Piata Unirii-Piata Alba Iulia si retur. Potrivit Realitatea TV, la acest miting au participat aproximativ 50 de persoane, reprezentantii unor asociatii pentru protejarea drepturilor romilor, dar si tineri independenti.

Participantii la mars au bannere pe care scrie "Pana nu sunt toti liberi, suntem toti prizonieri", steaguri cu mesaje pentru promovarea tolerantei si striga sloganuri antirasism si antidiscriminare. Majoritatea participantilor la mars au fetele acoperite cu fulare si esarfe. Reprezentantii Jandarmeriei au anuntat ca marsul s-a incheiat in jurul orei 13.00, fara sa fie semnalate incidente.

sursa

vineri, 9 noiembrie 2007

The World`s Most Expensive Ice Cream - Frrrozen Haute Chocolate


How much you paid for the dessert you had last time while dining at some lavish hotel? Well, you might have tasted the Fortress Aquamarine for $14,500, which was the world’s most expensive desert till yesterday. Now, a local restaurateur in New York unveiled a $25,000 chocolate sundae on Wednesday and set a new Guinness world record for the most expensive dessert. The ‘Frrozen Haute Chocolate’ is a fine blend of 28 cocoas, including 14 of the most expensive and exotic from all around the world. The $25,000 chocolate sundae has been made by Stephen Bruce, owner of Serendipity 3 restaurant in partnership with luxury jeweler Euphoria New York.

joi, 8 noiembrie 2007

Tariceanu si Prodi - masuri impotriva infractorilor romani de etnie rroma

Calin Popescu Tariceanu si Romano Prodi au semnat si trimis, miercuri, o scrisoare catre presedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Durao Barroso. Cei doi cer Comisiei Europene sa se implice in rezolvarea problemelor care au in centru etnia tiganeasca.

Dupa intalnirea dintre Tariceanu si Prodi, acestia au facut declaratii cu privire la colaborarea intre cele doua state pentru limitarea fenomenului infractionalitatii si pentru asigurarea protectiei tuturor cetatenilor aflati pe teritoriu italian.

  • Fragmente din declaratiile lui Calin Popescu Tariceanu

  • Imi exprim regretul si compasiunea pentru familia Giovannei. Si fac acest lucru nu doar in nume personal, dar si al multor cetateni care au vazut in acest act unul absolut regretabil.
  • Vizita mea a fost destinata gasirii unor solutii concrete pe care sa le aplicam impreuna.
  • Pe de-o parte sa stavilim acest fenomen infractional care a creat o vie emotie in Italia si care ne preocupa si pe noi pentru ca poate sa afecteze relatiile si sentimentele intre cele doua tari.
  • De aceea am hotarat impreuna un pachet de masuri de cooperare politienesc si judiciar si, din partea Romaniei, un plus de activitate consulara pentru acordarea de asistenta romanilor aflati in Italia.
  • Impreuna cu ajutorul mass-media trebuie sa facem un efort de comunicare sa aratam si alte realitati care constituie relatia profunda intre Romania si Italia.
  • Va fi stabilit un task force din care vor face parte si 30 de politisti romani, iar acest element va determina limitarea fenomenului infractional.
  • De asemenea, vor fi trimisi magistrati delegati din Romania in Italia.
  • Si prezenta consulara romana in Italia va fi mult consolidata.
  • Asistenta juridica are scopul de a stopa abuzurile.
  • Cred ca autoritatile italiene au obligatia sa asigure aceeasi protectie tuturor cetatenilor care se afla in Italia.
  • Nu ma astept ca aceste masuri sa aduca rezultate de azi pe maine, ar fi nerealist.
  • Scrisoarea catre Barroso atinge problematica minoritatii rome. Ne asteptam ca Comisia Europeana sa ia in consideratie acest demers, cu accent pe aducatie.
  • Ca prim ministru al Romaniei nu pot sa ingadui incalcarea legii nici in Romania, nici in alt stat. Nu am de ce sa am niciun fel de toleranta fata de cei care sunt implicati in activitati infractionale. Pachetul de masuri adoptat de guvernul italian nu vizeaza comunitatea romanilor din Italia.
  • Nu este corect sa se puna semnul de egalitate intre comunitatea romaneasca, alcatuita in marea majoritate din oameni cinstiti, si un numar redus de indivizi care comit infractiuni.
  • Din informatiile pe care le am, nu exista acest gen de convietuire (adaposturi improvizate, n.r.) bazat exclusiv pe prezenta etniei rome; sunt si cetateni ai altor state comunitare.
  • Este in primul rand in sarcina autoritatilor locale sa rezolve aceasta problema, noi nu avem drept de actiune pe teritoriul Italiei. O atitudine mai complezenta a permis aparitia acestui gen de campusuri care sunt fermentul elementului infractional.
  • Cazul ''tiganca imputita'' - BASESCU a pierdut procesul


    Curtea de Apel Bucuresti a respins, joi, ca neintemeiata actiunea presedintelui Traian Basescu prin care solicita anularea hotararii Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii (CNCD), relateaza NewsIn. Acesta l-a sanctionat cu avertisment pentru afirmatia "tiganca imputita", facuta la adresa unei jurnaliste. Solutia Curtii de Apel Bucuresti poate fi atacata cu recurs.
    Aparatorii lui Traian Basescu au solicitat anularea hotararii prin care presedintele a fost sanctionat, sustinand ca actul contestat nu este legal din mai multe motive. Unul dintre avocati a aratat ca fapta lui Traian Basescu nu este reglementata de legea contraventionala si ca afirmatia presedintelui nu poate fi catalogata in nici un caz drept discriminare.
    Pe de alta parte, reprezentantul CNCD a declarat ca, raportandu-se la functia pe care o are, presedintele nu trebuia sa faca acea afirmatie, chiar daca era intr-un spatiu privat.
    Curtea de Apel Bucuresti a respins, pe 1 noiembrie, o exceptie ridicata de CNCD in procesul in care Traian Basescu a contestat sactionarea sa cu avertisment in cazul "tiganca imputita".

    Presedintele Basescu a pierdut procesul cu Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii
    Curtea de Apel Bucuresti a respins, joi, ca neintemeiata actiunea presedintelui Traian Basescu prin care solicita anularea hotararii Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii (CNCD), relateaza NewsIn. Acesta l-a sanctionat cu avertisment pentru afirmatia "tiganca imputita", facuta la adresa unei jurnaliste. Solutia Curtii de Apel Bucuresti poate fi atacata cu recurs.
    Aparatorii lui Traian Basescu au solicitat anularea hotararii prin care presedintele a fost sanctionat, sustinand ca actul contestat nu este legal din mai multe motive. Unul dintre avocati a aratat ca fapta lui Traian Basescu nu este reglementata de legea contraventionala si ca afirmatia presedintelui nu poate fi catalogata in nici un caz drept discriminare.
    Pe de alta parte, reprezentantul CNCD a declarat ca, raportandu-se la functia pe care o are, presedintele nu trebuia sa faca acea afirmatie, chiar daca era intr-un spatiu privat.
    Curtea de Apel Bucuresti a respins, pe 1 noiembrie, o exceptie ridicata de CNCD in procesul in care Traian Basescu a contestat sactionarea sa cu avertisment in cazul "tiganca imputita".

    Presedintele Traian Basescu a dat in judecata Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii, iar actiunea a fost inregistrata in 20 iunie la Sectia contencios administrativ a Curtii de Apel Bucuresti si a fost repartizata Completului 13 al Curtii.

    Conducerea CNCD a hotarat, pe 23 mai, ca folosirea de catre presedintele Traian Basescu a sintagmei "tiganca imputita" la adresa unei jurnaliste de la Antena 1 este discriminare, iar folosirea apelativului "pasarica" atinge demnitatea umana.
    CNCD a hotarat ca atitudinea lui Traian Basescu in disputa cu jurnalista nu este de natura contraventionala si a ales dintre verdictele pe care le putea aplica formula avertismentului, condamnare publica, care urmeaza sa fie transmis partilor si care poate fi atacat in Justitie.