luni, 12 noiembrie 2007

Profesorii sunt iar in Greva

Cadrele dicatice afiliate la Federatia Educatiei Nationale declanseaza, de luni, conflictul de munca, ce ar putea culmina cu greva generala. In cursul zilei de luni, cadrele didactice vor fi in greva de avertisment timp de cateva ore, dar spun ca se poate ajunge la declansarea grevei generale la nivel national in cazul in care nu vor reusi sa ajunga la un acord cu ministerul, anunta Antena 3.

Motivele invocate de reprezentantii Federatiei Educatiei Nationale sunt faptul ca, spun ei, Ministerul Educatiei amana inregistrarea Contractului Colectiv de Munca, dar si nerespectarea acordului privind elaborarea unei legi a salarizarii care sa elimine discrepantele dintre categoriile de bugetari.

Sindicalistii mai cer Guvernului si asigurarea fondurilor necesare pentru ca majorarea suplimentara de 10%, acordata de la 1 octombrie pentru personalul didactic cu gradul I, sa fie aplicata pentru intregul personal didactic.

O alta revendicare era acordarea salariului minim garantat prevazut in contractul colectiv de munca la nivel national de 880 de lei pentru personalul cu studii superioare din invatamant, insa aceasta a fost solutionata in urma cu o saptamana, printr-o decizie a instantei.

sursa