vineri, 16 noiembrie 2007

Elena Udrea crede ca referendumul va fi biocotat


Secretarul executiv al PD, Elena Udrea, a anunţat, aseara, într-o întâlnire cu organizaţia de studenţi a PD, că democraţii vor da în judecată conducerea televiziunii şi radioului publice pentru faptul că nu au reflectat dezbateri pe tema referendumului privind votul uninominal, potrivit NewsIn.

Udrea a făcut anuţul în contextul în care studenţii democraţi i-au adresat mai multe întrebări privind votul uninominal, însă nu a dat alte detalii.


Potrivit acesteia, campania pentru alegerile europarlamentare nu ridică probleme deosebite pentru democraţi, întrucât se anticipează ca PD să câştige detaşat scrutinul. Ceea ce, a mai apreciat Udrea, nu se poate spune şi despre referendum, dat fiind că probabil prezenţa alegătorilor la urne nu va fi suficientă pentru validarea referendumului.


"Oamenii nu ştiu că sunt chemaţi să voteze pentru schimbarea sistemului de vot în România", a spus Elena Udrea, iar Parlamentul a refuzat Partidului Democrat dreptul să informeze cetăţenii corect, referindu-se la tergiversarea acordării timpilor de antenă la televiziunea şi radioul public partidelor parlamentare de către comisia parlamentară constituită în acest sens. "Din păcate, există un boicot în mass-media, iar comisia pentru repartizarea timpilor de antenă a decis să ne acorde doar 15 minute pe Televiziunea publică şi 15 minute pe Radioul public pentru ca să informăm cetăţenii", a acuzat secretarul general PD. "Dacă toată lumea vrea votul uninominal, cui îi este frică să facă informarea cetăţenilor? Răspunsul e simplu: coaliţiei celor 322 şi Guvernului", a mai comentat Elena Udrea.


Ea a mai spus că, personal, obiectivul său politic este "să treacă testul votului uninominal".


La evenimentul intitulat "Ceai cu aromă democrată" a fost prezentă şi fiica cea mică a şefului statului, Elena Băsescu.


Traian Băsescu a acuzat, începând cu declanşarea campaniei pentru referendum, faptul că posturile publice de radio şi televiziune nu i-au permis să îi informeze pe cetăţeni despre importanţa plebiscitului.

sursa