sâmbătă, 10 noiembrie 2007

Expulzările românilor din Italia ridică pentru UE problema gestionării imigraţiei Trimite pe Yahoo Messenger :: FreeNews :: Stire :: Expulzările rom


Free News ::  ::  :: Stire :: Expulzările românilor din Italia ridică pentru UE problema gestionării imigraţiei

Scandalul expulzărilor din Italia a cetăţenilor români reprezintă o mare provocare pentru Uniunea Europene: gestionarea imigraţiei. Presa internaţională trece în revistă soluţiile Guvernului italian şi propunerile opoziţiei cu privire la delincvenţii comunitari, relateaza Realitatea TV. Acestea ar putea influenţa, pe viitor, în mod decisiv politica celor 27 state membre.
Criza dintre Italia şi România şi decizia guvernului de la Roma de a expulza cetăţenii români au arătat, încă o dată, că gestionarea imigraţiei este viitoarea provocare pentru Uniunea Europeană, a transmis vineri Radio Olanda.

Italia renunţă la expulzarea în masă a cetăţenilor români, anunţă ziarul german Taz. Cotidianul berlinez de stânga relevă că Roma se rezumă să-i repatrieze pe recidiviştii cu delicte grave la activ.

Mailat este prezent şi în comentariile jurnaliştilor de la Los Angeles Times: "Un val de cime violente comise în general de imigranţii din Italia au determinat guvernul de la Roma să treacă la deportări. În opinia activiştilor drepturilor omului, aceste acţiuni sunt fără precedent în istoria Uniunii Europene. Scânteia care a declanşat aceste măsuri din partea autorităţilor italiene o reprezintă uciderea cu brutalitate a soţiei unui înalt ofiţer al marinei italiene", subliniază publicaţia americană.

Il Giornale vorbeşte despre amendamentele pe care le propune Gianfranco Fini, liderul Alianţei Naţionale, la decretul privind expulzările din Italia. Acesta cere ca o persoană care comite infracţiuni în oricare din ţările Uniunii Europene să nu mai aibă libertatea de a circula în toată Europa, ci să fie obligat să se întoarcă în ţara de origine.

sursa