joi, 22 noiembrie 2007

Mazare : Avem un preşedinte cu un tupeu ieşit din comun.

Primarul municipiului Constanţa, Radu Mazăre, a declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă, că preşedintele Traian Băsescu încalcă Constituţia şi a transformat Direcţia Naţională Anticorupţie în ceea ce comuniştii aveau în Securitate.

Radu Mazăre a spus că este anchetat de trei ani de către procurorii DNA, fără a fi luată o decizie, fie de neîncepere a urmăririi penale, fie de trimitere în judecată.

"Avem un preşedinte cu un tupeu ieşit din comun. Dacă este de notorietate faptul că în campania electorală susţine, participă la mitingurile PD încălcând Constituţia fără nici o problemă, iată că ieri a făcut nişte declaraţii prin care iar confirmă că încalcă Constituţia cu nonşalanţă. De unde ştie preşedintele Băsescu în ce stadiu se află dosarul meu de anchetă de la procuratură ? De unde ştie şi cine l-a informat dacă procurorii au dat neînceperea urmăririi penale sau au transmis dosarul în instanţă? Eu nu am făcut public acest lucru. Este cert că procurorii dobermani numiţi de Băsescu la DNA îl informează pe firul scurt despre stadiul anchetei", a declarat Mazăre.

El a spus că dosarul în care este cercetat pentru subevaluarea unor terenuri retrocedate a fost deschis de DNA în februarie 2005, iar în aprilie 2005 s-a prezentat prima oară la audieri. Primarul susţine că de atunci este anchetat fără ca procurorii să dea o soluţie de neîncepere a urmării penale sau de trimitere în judecată.

Primarul municipiului Constanţa este nemulţumit şi de faptul că expertiza în acest dosar a fost făcută de un angajat al DNA.

"În dosarul Flota în care este anchetat Băsescu, a fost trimis în judecată în baza unei expertize. Ulterior DNA, adică oamenii lui Băsescu, au comandat o altă expertiză prin care l-au scos curat. Eu nu discut conţinutul expertizei. Vă spun doar că acest preşedinte tupeist a avut parte de două expertize, iar mie, timp de trei ani de zile, DNA îmi refuză realizarea unei expertize. Sunt acuzat în baza unui raport întocmit de un specialist al DNA, şi nu de un expert, aşa cum am cerut în dosar. Preşedintele nostru iubit şi tupeist şi-a făcut din DNA ceea ce comuniştii aveau din Securitate", a spus primarul.

Radu Mazăre susţine că, în aceste condiţii, a comandat o expertiză extra-judiciară unei comisii de specialitate, iar rezultatul acesteia îi este favorabil.

"După ce face praf raportul angajatului DNA, concluzia este următoarea: comisia de evaluare consideră că nu există prejudiciu rezultat din evaluarea terenurilor de către SC Cadastru Consulting, firma luată de Primărie la licitaţie, iar rezultatele obţinute în evaluare de specialiştii DNA sunt eronate, cu tendinţă de majorare, în unele cazuri excesivă a valorii terenurilor. Această expertiză o voi depune mâine procurorului DNA cu solicitarea, încă o dată, de a comanda şi dumnealui o expertiză pentru că aşa este normal", a explicat Radu Mazăre.

El mai susţine că ştie şi motivul pentru care acest dosar nu a avut încă nicio finalitate: "Procurorii nu au suficiente elemente să trimită dosarul în judecată pentru că nu au nici o declaraţie împotriva mea. Şi pentru că le este frică să dea neînceperea urmăririi penale".

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, marţi, că, dacă ar fi promulgat modificările Cpp, ar fi ieşit de sub urmărire penală persoane precum Dinu Patriciu, Ovidiu Tender, Radu Mazăre, Adrian Năstase, Codruţ Şereş, Decebal Traian Remeş, Paul Păcuraru, Zsolt Nagy, Tudor Chiuariu şi Şerban Mihăilescu.


sursa