vineri, 16 noiembrie 2007

Se negociaza eliberarea lui Miron Cozma


Comisia de eliberare condiţionată din Penitenciarul Rahova va analiza astazi eliberarea condiţionată a lui Miron Cozma cu toate că el mai are de executat numai două săptămâni şi două zile din pedeapsa de 10 ani la care a fost condamnat pentru fapte din timpul mineriadelor, potrivit NewsIn.

Cererea de eliberare condiţionată a intrat automat pe lista comisiei, după ce, în urmă cu şase luni, Tribunalul Bucureşti i-a respins lui Miron Cozma o solicitare în acest sens.


Surse judiciare au declarat astazi pentru NewsIn că, pentru Miron Cozma, ar fi covenabil să aştepte data de 2 decembrie când va ieşi din închisoare după executarea întregii pedepse pentru că ar evita să fie suspus controlului judiciar aşa cum prevede procedura în cazul eliberăriolor condiţionate.


La începutul anului, Judecãtoria Sectorului 5 Bucureşti a hotărât eliberarea condiţionată a fostului lider din Valea Jiului, la propunerea comisiei speciale a Penitenciarului Rahova.


Membrii comisiei au susţinut atunci că Miron Cozma a dat dovadă de îndreptare a comportamentului său antisocial. Odată ajuns dosarul la Tribunalul Bucureşti cu recursul procurorilor, judecătorii au decis ca acesta să îşi ispăşească pedeapsa până la sfârşit.


sursa